Įspūdžiai iš konferencijos “Graži moteris. Spindintis veidas“

Laba diena visoms, praėjusį šeštadienį dalyvavau labai įdomiame ir naudingame renginyje – konferencijoje “Graži moteris. Spindintis veidas“, dėl kurio nepatingėjau keltis labai anksti, ruoštis ir keliauti į Vilnių, nors ilgai pamiegoti, o ypač savaitgaliais, labai jau mėgstu J. Truputėlis po dešimtos jau buvau vietoje – “Radisson Blu“ viešbučio konferencijų centre, kur jau rinkosi įvairaus amžiaus dalyvės – nuo jaunų merginų iki brandaus amžiaus moterų, visos, norinčios sužinoti daugiau apie grožio puoselėjimą, mitybą ir makiažo paslaptis. Norint patekti į šį renginį tikrai reikėjo nesnausti – pirmosios penkiolika laimingųjų, užsiregistravę labai anksti, dar iki spalio vidurio, bilietus įsigijo už 10 Eur, kitoms teko savo pinigines palengvinti daugiau nei dvigubai didesne suma, tačiau ir čia reikėjo paskubėti, nes visi bilietai (o vietų skaičius buvo ribotas) buvo išparduoti likus dar kelioms savaitėms iki renginio dienos. Prie salės visas pasitiko pati renginio organizatorė – makiažo meistrė ir tinklaraštininkė Neringa Šimkutė – nepaprastai charizmatiška, simpatiška, emocinga, natūraliu grožiu ir elegancija spindinti moteris. Nuo pat pradžių pradžiugino ir maloni staigmena – kiekviena konferencijos dalyvė gavo rėmėjų – “Biok“, “Bioeco“, “Inika“ ir “Da Vinci“ dovanų krepšelį su priemonių mėginukais, nuolaidų kuponais, įvairiais lankstinukais ir netgi “Biok“ naujosios dermatologinės serijos lūpų balzamu – išties aktualia dovana kiekvienai rudens ir ateinančios žiemos sezonais, o konferencijos akimirkas fiksavo fotografė Akvilina Morkūnaitė. Viso renginio, kuris truko tikrai ilgai (geras aštuonias valandas), metu buvo galima pasivaišinti ir įvairiais vaisiais bei vandeniu – produktais, būtinais grožio puoselėjimui. Jaukiai įsitaisę šiltoje salėje visos laukėme pirmojo pranešimo.

DSC00842i
Rėmėjų dovanėlės konferencijos viešnioms.

DSC00835i

DSC00839i

Po trumpos įžanginės organizatorės kalbos klausėme verslininkės ir kosmetikos ženklo “Driu beauty“ įkūrėjos Indrės Urbanavičienės, kuri mokė suprasti suprasti kosmetikos priemonių etiketes. Tai buvo neabejotinai vienas įdomiausių pranešimų. Indrė akcentavo, kad kosmetikoje labiausiai vengti mums reikėtų alkoholio ir jo junginių (išskyrus augalinį alkoholinį vašką cetilo ir stearilo alkoholį, naudojamą kaip emulsiklis ir tirštiklis), dirginančių, pažeidžiančių odos apsauginį sluoksnį ir ardančių kolageną bei stengtis rinktis priemones be kvapiklių, net jei tai ir yra natūralūs eteriniai aliejai. Pastarieji gali sukelti rimtas alergijas, kurių iš karto po naudojimo galime ir nepastebėti. Čia buvo paminėti levandų ir citrusiniai eteriniai aliejai, be to, pasak Indrės, nereikėtų naudoti ir šiuo metu labai išpopuliarėjusių ir natūralios kosmetikos mėgėjų taip vertinamų hidrolatų. Buvo paneigti plačiai paplitę mitai apie tariamą silikonų ir parabenų žalą. Pasirodo, yra kur kas baisesnių konservantų už pastaruosius, o štai silikono junginiai yra lengvi, nekemšantys porų, taigi jų tikrai nereikėtų taip baidytis. Įdomu, kad sekanti pranešėja, veido ir kūno masažų, sveikos gyvensenos specialistė Erika Daugėlaitė, atstovaujanti savo įkurtai Provanso Kvapai SPA“ įmonei, kitaip nei pirmoji lektorė, turėjo priešingą – teigiamą požiūrį į eterinius aliejus, ir tai sukėlė nemenką diskusijų atgarsį salėje. Kad ir kaip ten būtų, galima manyti, kad aptartų eterinių aliejų galimas poveikis mums gana individualus. Jų nauda nepaneigiama, tačiau piktnaudžiauti stipriomis, nors ir natūraliomis, priemonėmis nereikėtų, ypač turinčioms polinkį į įvairias odos alergijas. Žvelgiant iš salės įsitikinome, kad abi pranešėjos, sėkmingos verslininkės ir labai žavios moterys turi tobulai gražias, lygias ir spindinčias odas ir atrodo gerokai jauniau nei teigia įrašai jų pasuose, todėl puikiai atstovauja savo prekinius ženklus ir įrodo propaguojamų produktų efektyvumą. Erika susirinkusioms ne tik papasakojo, bet ir pademonstravo veido savimasažo judesius, priminė, kaip svarbu mylėti save, rasti sau laiko. Dar kartą išgirdau žinomą, bet mano ignoruojamą tiesą apie būtinybę eiti miegoti laiku, dar iki vidurnakčio, kas man, prigimtinei pelėdai, yra labai sunkiai įgyvendinama užduotis. Bet juk odos atsinaujinimas vyksta ir emocinė pusiausvyra atkuriama tik taip, kitu atveju, kaip kad man, gresia chroniško nuovargio jausmas. Sau mintyse pažadėjau, kad tikrai pasistengsiu eiti gulti bent jau dvyliktą…

12301699_1640317212917749_4329838084338094468_n
Konferencijos dalyvės mokosi veido savimasažo judesių. Renginio organizatorės nuotrauka.

Tolesni dviejų medikių kosmetologių pranešimai buvo apie odos priežiūrą – Jurga Kalesnikaitė kalbėjo apie problematiškos odos, kamuojamos aknės, priežiūrą ir mitus, o Dovilė Girdvainytė supažindino, o žinančioms priminė, apie teisingos odos priežiūros etapus. Šie pranešimai aktualiausi buvo jaunoms merginoms, dar neturinčioms pakankamai žinių apie pilnavertę odos priežiūrą, taip pat susiduriančioms, bet galimai ignoruojančioms aknės problemas. O visoms jau suformavusioms savo veidų priežiūros rutiną buvo ne pro šalį pasikartoti ir įvertinti, ar tikrai teisingai viską atlieka ir vėliau, esant reikalui, pakoreguoti savuosius grožio ritualus. Taigi, nereikėtų pamiršti, kad veidukus būtina valyti, tonizuoti ir lepinti tinkamais kremais, serumais ir kaukėmis.

Priešpaskutinė konferencijos lektorė – renginio organizatorė Neringa, savo pasakojimą iliustruodama skaidrėmis su realiais pavyzdžiais apie Holivudo žvaigždžių grožio nesėkmes, papasakojo apie didžiausias makiažo klaidas, kurias kartais padarome visos. Kuriai gi iš mūsų nepasitaikė pasirinkti per tamsų makiažo pagrindą, padauginti birios pudros ar tušo, nekruopščiai išsklaidyti akių šešėlius ar per daug paryškinti antakius. Neringos emocingumas, iškalba, šiluma ir puikus humoro jausmas šį pranešimą pavertė tikrai įsimintinu.

Na, ir galiausiai pirmąją, teorinę, konferencijos dalį pabaigė sveikos mitybos konsultantė ir sveikos gyvensenos klubo “mangerai.lt“ įkūrėja Vaida Pavilonytė, turinti net keliolikos metų sveikos mitybos patirtį ir aktyviai savo žiniomis besidalijanti seminaruose bei mokymuose. Kaip vėliau išsikalbėjus paaiškejo, Vaida yra diplomuota chemikė, baigusi ne tik tą patį KTU Cheminės technologijos fakultetą, bet net ir tą pačią katedrą kaip ir aš. Buvau maloniai nustebinta – visada smagu taip netikėtai sutikti kolegas absolventus. Vaidos pranešimas buvo tikrai labai įdomus, aktualus ir, prisipažinsiu, labai neraminantis. Juk nuo to, ką dedame į save, labai priklauso ne tik mūsų savijauta ir sveikata, bet ir išvaizda, o maitinamės juk tikrai ne be priekaištų ne tik dėl tingumo ir abejingumo, bet neretai ir dėl ekonominių priežasčių. Dar kartą buvo priminta apie nepakeičiamą būtinybę gerti daug vandens – gurkšnoti jį reikėtų pastoviai, nes visos cheminės reakcijos mūsų organizme vyksta ne kur kitur, o vandeninėje terpėje, be to, vanduo pašalina iš kūno visus toksinus, o didžiulis nuovargis dienos eigoje taip pat simbolizuoja ne ką kitą, o paprasčiausią vandens trūkumą, kurį bandome kompensuoti kava ir saldumynais. Didžiausi mūsų priešai – cukrūs ir hidrinti riebalai, kurių randame daugelyje savo kasdienių produktų – deja tai ne tik greitas maistas, gazuoti gėrimai, saldainiai ir bandelės… Ypač svarbu vartoti kuo daugiau įvairių spalvų daržovių ir vaisių, nepamiršti riešutų ir ankštinių daržovių, nepiktnaudžiauti kava, o rytą pradėti ne kavos puodeliu “ant tuščio skrandžio“, o mažiausiai puse litro kambario temperatūros vandens. Kadangi geriausiai įsimename vaizdinę informaciją, dar dabar prieš save matau skaidres, vizualiai palyginančias cukraus kiekį kai kuriuose „negeruose“ maisto produktuose ir tradicinio “Karūnos Karališko“ šokolado plytose (jas galite rasti čia). Ir ką gi, paaiškėjo, kad varškės sūrelis, tėvelių mėgstamos pirkti vaikiškos sultys “Kubuš“ ir netgi nedidukas “sveikasis“ “Dobilo“ ekologiškas jogurtas cukraus kiekiu atitinka beveik dvi įprastas plytas šokolado, o štai didelis “Rokiškio“ jogurto pakas – net keturis! Ir organizmui gaunamo cukraus kiekio atžvilgiu nėra jokio skirtumo, ar išgersite litrą kolos, ar litrą taip sveikai atrodančių ir dar nemenkai kainuojančių “Granini“ sulčių… Išties, faktai verčia susimąstyti…

Beklausydama pranešimą, dar kartą apsidžiaugiau, kad gazuotų gėrimų ir sintetinių sulčių negeriu, dieną pradedu dideliu puodeliu vandens su pusės šviežiai spaustos citrinos sulčių, puodelį kavos geriu tik po pusryčių, saldumynų nemėgstu ir vartoju labai mažai, arbatą geriu be cukraus, mėsos beveik nevartoju, nerūkau, o vandenį pastoviai gurkšnoju visą dieną. Žinoma, nemažai nuodėmių darau ir aš – labai mėgstu duonos ir makaronų patiekalus bei įvairius sūrius, per mažai vartoju daržovių, neretai vakarais pasilepinu vyno taure, o kartais ir vėlyvu užkandžiu.

Antroje konferencijos dalyje visos dalyvės, pasiskirstę grupelėmis, galėjo konsultuotis su specialistėmis asmeniškai ir užduoti visus joms rūpimus klausimus. Kadangi renginys labai užsitęsė, o man teko išvykti, deja nebeturėjau laiko pakalbėti su masažų ir aliejų eksperte Erika bei renginio organizatore, makiažo specialiste Neringa.

Norisi nuoširdžiai padėkoti už aktualų ir įdomų renginį visoms savo brangų laiką skyrusioms specialistėms, o ypač konferencijos organizatorei. Dalyvių antplūdis, greitai išgraibstyti bilietai ir didelis susidomėjimas parodė, kad tokio pobūdžio renginiai yra išties labai reikalingi moterims. Labai tikiuosi, kad ateityje panašių konferencijų netruks, o su Neringa pavyks dar ne kartą pabendrauti. Labiausiai šią konferenciją rekomenduočiau toms, kurioms trūksta pagrindinių žinių apie veido priežiūrą ir makiažo subtilybes, kyla klausimų apie sveiką mitybą, t.y. ypač jaunoms merginoms. Asmeniškai aš, maždaug penkiolika metų besidominti grožio pasauliu, įsitikinau turinti jau nemažai žinių, susijusių su renginio metu diskutuotomis temomis, tačiau vis dėlto pavyko sužinoti ir šį tą naujo, o kai kuriuos dalykus tiesiog prisiminti. Sau pažadėjau ne tik prisiruošti miegoti anksčiau, ne tik nagrinėti pasirenkamų veido ir kūno priežiūros priemonių sudėtį, bet ir labiau gilintis į maisto gaminių etiketes, vartoti daugiau daržovių ir tamsesnių miltų gaminių bei gerti dar daugiau vandens. Labai gaila, kad nepavyko įkalbinti į šį renginį kartu vykti mano brangios draugės, kuriai labai aktualūs sveikesnės mitybos klausimai, o pastaruoju metu pradėjo labai dominti ir grožio pasaulio subtilybės.

Ačiū, kad skaitėte!

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė ♥

7 komentarai “Įspūdžiai iš konferencijos “Graži moteris. Spindintis veidas“

    1. Sveiki, Saule, nauda manęs neįtikino, nebent tuo, kad yra ir žalingesnių sudėtinių dalių. Mano nuomone, bet kuriuo atveju piktnaudžiauti jais nereikėtų, ypač veidui, tačiau retkarčiais naudojama, pvz., makiažo bazė silikonų pagrindu didelės žalos neturėtų padaryti 🙂 O štai dėl natūralių eterinių aliejų žalos priemonių sudėtyje nesutinku – žinoma, labai alergiškiems žmonėms tokių intensyvių priedų vengti reikėtų, bet kad tai blogi ingredientai, vartojant teisingai (pvz., atsižvelgiant į citrusinių e.a. fototoksiškumą), manyti tikrai nereikėtų.

      Patinka

      1. Preile, aš jums labai pritariu 🙂 Pati buvau konferencijoje. Silikonų ir mineralinio aliejaus drėkinamosios savybės, naudą ir gėris odai – šitie dalykai senai paneigti ir pilna įrodymų, jog taip nėra. Tačiau kartais naudojant priemones, kuriose yra šių sudėtinių dalių – mes tikrai nuo to baisiai nenukentėsime. Nebent užsikimš poros nuo silikono (kas dažnai ir nutinka gerai nepašalinus pudros nuo veido, iškyla spuogų). Taipogi dėl eterinių aliejų žalos.. na pasaulis nestovi vietoje, niekas ir nesiūlo piltis buteliuko eterinio aliejaus ant veido. Tai stiprios substancijos, tačiau lašas-du priemonėje duoda tik naudos, ne žalos. O mes alergiški esam ir medui, ir mandarinams, ir kai kas pomidorams. Tačiau nuo to šie dalykai netampa žalingi 🙂
        Linkiu sėkmės!

        Patinka

      2. Ačiū už išsamų komentarą, gerb. Saule, smagu, kad esate puikiai susipažinusi su pagrindinių kosmetikos priemonių ingredientų poveikiu. Saikas išties yra svarbu visame kame. Aš taip pat mielai naudoju eterinius aliejus, žinoma, saikingai, pati esu daug kam alergiška, bet jokios natūralių priemonių žalos sau tikrai nepastebėjau.

        Patinka

  1. Nenaudoti eteriniu alieju, nenaudoti hidrolatu… Uztat galima naudoti silikono junginius:) Toliau nebeskaiciau. Kokia kosmetika parduodi, tokia tema ir seminarus vedi. Kadangi rinkoje toliau daugeja naturalios kosmetikos gamintoju ir propaguotoju, “chemikams ir sintetikams“ belieka organizuoti sit kokius renginius:)

    Patinka

    1. Gerbiama Dalia, kaip suprantu, seminare Jūs nedalyvavote, o ir įrašo toliau nebeskaitėte. Kitu atveju žinotumėte, kad seminare buvo pateikta abiejų pusių nuomonė. Vienareikšmiškai teigti apie žalą ir naudą tikrai sunku. Aš kategoriškos nuomonės neturiu, kadangi iš esmės viskas aplink mus yra vienokia ar kitokia chemija – ne tik dirbtinai susintetinti, bet ir natūraliai egzistuojantys junginiai yra chemijos mokslų tyrimo sritis. Lektorė akcentavo, kad minėti silikonai ir parabenai tikrai nėra didžiausia blogybė kosmetikoje, o natūralūs eteriniai aliejai, juk žinote, labai jautriems ir alergiškiems žmonėms tikrai gali netikti ir sukelti labai liūdnų padarinių, juk ir dermatologinė kosmetika, skirta specialių poreikių jautriai odai negaminama su tokiais potencialiai stipriais alergenais. Kita vertus, žinant, kaip viskas yra komercializuota, mes, deja, ne visada išgirstame tą tikrą teisybę, o ir ekologija bei natūralūs produktai tam tikra prasme tapo mada, kuo taip pat sėkmingai naudojasi gamintojai, kurių užrašai “eko“ ir “bio“ nebūtinai reiškia tai, ką mes galime iš pirmo žvilgsnio pamanyti. Būtent todėl aš ir laikausi lanksčios tarpinės pozicijos – svarbu atsirinkti tai, kas tinka kiekvienam, nepiktnaudžiaujant sintetiniais junginiais, bet kartu atsargiai renkantis ir natūraliuosius.

      Patinka

Parašykite komentarą