MÁDARA Herbal augalinis dezodorantas

Labas rytas, išaušus naujai savaitei! Taip jau sutapo, kad du įrašai iš eilės yra apie nepakeičiamą kasdienį mūsų palydovą – dezodorantą. Praėjusioje apžvalgoje rašiau apie efektyvų ir man patikusį, tačiau sveikatai ir gamtai tikrai nedraugiškos sudėties dezodorantą su neigiamai vertinamomis aliuminio druskomis, o šiandien pristatysiu ekologišką ir visiškai saugų MÁDARA Herbal augalinį dezodorantąBioSalos, prie kurio priprasti, žinoma, gali prireikti šiek tiek laiko, nors jo efektyvumas manęs nenuvylė nuo pat pirmojo panaudojimo.

DSC06440i

DSC06451i

DSC06436i

DSC06456i

DSC06443i

Gamintojo pažadas. MÁDARA yra išskirtinai natūrali ir organinės kilmės kosmetika, pagaminta Latvijoje ir sertifikuota pagal tarptautinį Ecocert standartą. Natūralus augalinės ir mineralinės kilmės dezodorantas naikina nemalonų kvapą ir suteikia gaivumo pojūtį visai dienai. Sudėtyje yra kraujažolių ekstrakto, gysločių ir medetkų, kurie veikia antibakteriškai ir nekemša porų. Ramunėlių ekstraktas ramina sudirgusią odą. Naudojimas. Tepkite kiekvieną dieną, esant poreikiui. Užtepus palaukite kol nudžius. Nenaudoti žmonėms alergiškiems bet kuriai sudedamai daliai. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, panaudojus gerai užsukti.

Kiekis. 50 ml

Kaina. 13,49 Eur

Kur įsigyti? BioSala tinklo parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje (jų adresus galite rasti čia) ir biosala.lt

Pakuotė. Kieto, tvirto, nepermatomo plastiko buteliukas su permatomos plastmasės rutuliniu dozatoriumi ir tvirtai užsukamu kietos plastmasės dangteliu.

Konsistencija ir spalva. Skystos konsistencijos, skaidrus, vos balkšvas.

Kvapas. Vidutinio stiprumo, natūralus žolinis-augalinis (įpratusiems prie stiprių, „plokščių” cheminės kosmetikos kvapų jis gali atrodyti labai specifinis). Kvapas išgaruoja labai greitai ir dienos bėgyje nėra juntamas, tad su kvepalų aromatu tikrai „nesusipyks”.

DSC06454i

DSC06446i

DSC06450i

Sudėtis. Aqua / Water, Glycerin***, Potassium Alum, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Alcohol, Chondrus crispus (Irish Moss) Powder, Aroma / Fragrance, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Extract*, Salvia Officinalis (Salvia) Leaf Extract*, Limonene**, Linalool**,Geraniol**, Citronellol**, Citral**.

*– sudėtinės dalys iš ekologinių ūkių / ** – iš natūralių eterinių aliejų, / *** – pagaminta naudojant ekologiškas sudėtines dalis. Gamintojas nurodo, kad 100 %, t. y. visi produkto ingredientai yra natūralios kilmės, o 14 % iš jų yra užauginti ekologiniuose ūkiuose.

Produkto pagrindas (po vandens) – puikus sausos odos drėkiklis glicerinas, kuris šiame gaminyje yra ekologiškos, natūralios prigimties. Dezodoruojamąją paskirtį čia atlieka saugus ir natūralus mineralas – alūno akmenėlis, kuris, skirtingai nei sintetinės aliuminio druskos, neužkemša prakaito liaukų ir nesutrikdo prakaitavimo metu vykstančio toksinų šalinimo iš organizmo. Toliau sudėtyje matome antioksidantą, tirštiklį Islandijos kerpenos miltelius ir antibakteriniu poveikiu bei konservuojančiomis savybėmis pasižymintį alkoholį (nenatūralios sudėties produktuose jis priskiriamas prie vidutinio pavojingumo), tačiau šiuo atveju jo baimintis nereikia – sertifikuotuose ekologiniuose gaminiuose jis saugus ir švarus, augalinės kilmės. Lygiai tokia pati situacija yra ir su kvepalais, kurie, nors tradiciškai priskiriami prie vidutinio saugumo ingredientų (dėl iki galo nežinomos sudėties), sertifikuotuose ekologiškuose gaminiuose jų sudėtis vertintojams yra pateikiama, todėl ji žinoma, patikrinta, įvertinta ir saugi. Pagal reikalavimus atskirai pateikti potencialūs alergenai ir dirgikliai – limonenas, linaloolis, geraniolis, citronelolis ir citralis – eterinių aliejų, naudotų kvepalams, komponentai, nors įprastinėje kosmetikoje ir priskiriami prie vidutinio pavojingumo ar netgi pavojingų sudėtinių dalių, čia, kaip ir kituose ekologiškuose sertifikuotuose produktuose, jie taip pat visiškai saugūs ir natūralūs. Dezodorantas praturtintas eile hidrolatų ir augalinių ekstraktų – antioksiduojančiu, kvapus sugeriančiu damaskinių rožių žiedų vandeniu, antioksiduojančiu, priešuždegiminiu ir odą raminančiu medetkų žiedų ekstraktu, antioksiduojančių, priešuždegiminių, antibakterinių, odą raminančių ir gydančių savybių turinčiu vaistinių ramunių žiedų ekstraktu, o taip pat vėsinančiu, dezodoruojančiu, gaivinamąjį pojūtį suteikiančiu pipirinių mėtų ekstraktu (galinčiu kiek erzinti itin jautrią odą) bei tonizuojančiu, antimikrobinėmis savybėmis pasižyminčiu vaistinio šalavijo ekstraktu.

DSC06434i

Preilės įspūdžiai. Reikia pripažinti, kad ilgą laiką naudojus įprastą naftos chemijos produkciją iš prekybos centrų, prie ekologiškos kosmetikos reikia įprasti – ne tik uoslei – prie, atrodytų, keistoko natūralių komponentų kvapo, bet ir visam organizmui gali prireikti šiek tiek laiko persiorientuoti ir susivokti, kaip reaguoti į natūralias sudėtines dalis. Kadangi šį produktą naudoju dar palyginus trumpai, tikrojo veiksmingumo galiu būti ir nespėjus įvertinti. Pirmasis mano pastebėjimas – specifinis augalinis kvapas, kuris man nemalonus tikrai nepasirodė, gal greičiau kiek neįprastas, be to, produkto konsistencija skystesnė, džiūvimo laikas ilgesnis, o liekantis lipnumas didesnis nei natūralumu nepasižyminčių dezodorantų. Dienos bėgyje užfiksavau, kad kitaip nei iki tol naudotų prakaitavimą stabdančių antiperspirantų su aliuminio druskomis atveju, kiek pajudėjus ir apšilus pažastys neturi to įprasto, malonaus sausumo jausmo, įspūdis toks, kad jokios priemonės panaudota nebuvo, oda „kvėpuoja“, tačiau jokio nemalonaus kvapo nėra. Tiesa, turiu paminėti, kad aš nesu stipriai prakaituojanti, tad objektyviai, ko gero, nelabai galiu įvertinti produkto poveikį turinčioms ar turintiems šią problemą. Be to, iki galo dar neįsitikinau dezodoranto poveikiu drabužiams – panašu, kad dėmių ant tamsių rūbų jis tikrai nepalieka, bet ar nuo jo nepagelsta šviesūs vasariniai drabužiai, turėsiu įsitikinti ateityje. Naudojant labiausiai ramina mintis, kad tai sertifikuotas (nors ir vienu mažiausiai griežtų standartų) ekologiškas, puikios sudėties, sveikatai ir gamtai nekenkiantis gaminys, o kai jis dar atitinka ir efektyvumo bei kitus lūkesčius, kuriuos turi išpildyti tinkamas dezodorantas, priekaištų būti ir negali, be to, smagu, kad tai mūsų artimiausių kaimynų latvių gaminys (turime į ką lygiuotis!). Ieškant minusų, galima paminėti tik nemažą produkto kainą, ypač lyginant su tą pačią paskirtį atliekančiais cheminiais dezodorantais, tačiau jau žinome, kad kokybiškos, natūralios ir sertifikuotos sudėties gaminiai pigiai kainuoti negali, o jų naudojimas – sąmoningas pasirinkimas ir investicija į savo sveikatą. Pabandykite, gal tai bus ir jūsų atradimas.

Vertinimas.  5

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė ♥

4 komentarai “MÁDARA Herbal augalinis dezodorantas

  1. Bandžiau jų Bio-Active dezodorantą, labai maloniai kvepėjo, bet, deja, nebuvo efektyvus 😦 na, bet aš priklausau tai stipriai prakaituojančių kategorijai, tad sunkiai sekasi rasti TĄ VIENINTELĮ

    Patinka

    1. Taip, ko gero nėra tos vienintelės priemonės, kuri idealiai tiktų visiems, kad ir kaip būtų gaila… Žiūrėsim, kaip man šis produktas pasiteisins vasarą – galbūt efektyvumo irgi pritrūks. Dar labai giriami natūralūs pieštukiniai Schmidt’s dezodorantai – gal teko išbandyti? 🙂

      Patinka

  2. Man labai patiko šis dezodorantas!

    Pati susiduriu su kiek atvirkštine situacija, kai tik pereinu nuo cheminio dezodoranto prie natūralaus pirmą savaitę ar pirmą pakuotę kaip tik jaučiu poveikį, o vėliau, atrodo, kūnas pripranta ir tenka pakeisti kitu 🙂

    Patinka

Parašykite komentarą