Tinginys: itin lengvai paruošiamas nekeptas pyragas

Labas rytas visiems! Šiltuoju metų laiku padaugėja įvairių švenčių, renginių, susitikimų, kai prireikia ko nors gardaus suneštinėms vaišėms, lauktuvėms ar tiesiog norint palepinti netikėtai užklydusius svečius. Žinoma, nei šiuo skanėstu, nei jo receptu tikrai nenustebinsiu, tačiau jis puikus tuo, kad paruošiamas itin lengvai ir greitai, jam tereikia vos keleto produktų, kuriais galima laisvai varijuoti, sukuriant vis kitokį skonį ir vaizdą, be to, puošti ir formuoti šį desertą galite kaskart vis kitaip, priklausomai nuo noro, kūrybinio įkvėpimo ar progos. Taigi, jis gali tapti netgi labai puošniu, panašiu į tortą, o gali būti ir „nuogas“, be jokio glaisto, paprasčiausio ritinėlio formos. Man priimtiniausias puošnesnis, į šventinį pyragą ar net tortą panašus variantas su žaismingu dekoru.

Prisipažinsiu, virtuvė yra bemaž paskutinė vieta, kur galima mane surasti, tačiau šį skanėstą vienu metu gaminau labai dažnai, o šventėse ir susitikimuose jo nelikdavo pirmiausia. Pagrindinė paslaptis – kokybiški produktai, naudojami jo gamyboje ir didelis kiekis gardaus, šokoladinio glaisto. Mielosios ir mielieji, artėja Mamos diena, tad jei nesugalvojote, kuo pradžiuginti savo mamas, nepamirškite, kad jos ypač apsidžiaugtų rankų darbo, su meile kurta ir dekoruota dovanėle. O kodėl ji negalėtų būti dar ir labai gardi?

DSC07147i

DSC07139i

DSC07142i

Jums prireiks:

3 pakelių kvadratinės formos sausainių (idealiausiai tinka Selga, tačiau galite rinktis bet kuriuos kitus, ir nebūtinai be priedų – jie gali būti karameliniai, šokoladiniai ir t. t.)

180–200 g tikro sviesto (82 % riebumo)

1 indelio saldaus sutirštinto (kondensuoto) pieno (vėlgi galite rinktis tiek klasikinį, tiek karamelinį Rududu ar kavos skonio)

Norimų priedų – kakavos miltelių (ypač jie tinka, kai renkatės klasikinį sutirštintą pieną), įvairių riešutų, džiovintų vaisių ir t. t.

Plytelės šokolado glaistui (kiekis gali būti ir didesnis, jei norite gausiai aptepti visą pyragą)

Papuošimų – įvairių pabarstukų, mažų saldainiukų ar sausainių, kokosų ar migdolų drožlių, mažų zefyriukų ar kt. – pagal jūsų norą ir idėją

DSC07148i

DSC07154i

Gamybos eiga

Sausainius sutrupinkite ir atidėkite į šalį. Puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite sutirštintą pieną ir gerai išmaišykite. Suberkite norimus priedus ir smulkintus sausainius bei dar kartą kruopščiai išmaišykite, kad sviesto ir sutirštinto pieno mišinys gerai pasiskirstytų. Gautą masę sukrėskite į lipnia plėvele išklotą pyrago formą arba tiesiog į stipresnį polietileno maišelį ir tolygiai suspauskite (jei pasirinkote maišelį, formuokite ritinėlį). Palikite šaldytuve bent keletui valandų, kad sustingtų, tačiau geriausia tinginį pasiruošti iš vakaro ir palikti ten visai nakčiai. Sustingusį pyrago ruošinį perkelkite į lėkštę ar padėklą ir dekoruokite – apliekite ar aptepkite karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu, barstykite pasirinktais papuošimais, išdėliokite mažus sausainius ar saldainius – viskas priklauso nuo jūsų vizijos ir norų.

DSC07312i

DSC07314i

Mano tinginys, kurį matote nuotraukose – ypač saldus karamelinis-kavos pyragas, pagamintas iš karamelinių Selgos sausainių, sutirštinto kavos skonio pieno, aplietas ištirpintu pienišku šokoladu su karamelės įdaru ir papuoštas mažučiais, spalvingais zefyriukais bei žaismingais, pavasariškais cukrinės masės saldainiais.

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė ♥

Vienas komentaras “Tinginys: itin lengvai paruošiamas nekeptas pyragas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s